Hrnkový drobenkový koláč

21. ledna 2017 v 19:49 | VV |  koláče a řezy s ovocem
Na odměřování surovin použijeme čtvrtlitrový hrníček

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 130 g másla nebo rostlinného tuku, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, necelý hrnek mléka, 1/2 lžičky skořice

Z mouky, cukru, másla, vanilkového cukru a skořice připravíme drobenku. Jeden hrnek drobenky odebereme a do zbylé přidáme vejce, mléko, prášek do pečiva a zamícháme v těsto. Těsto nalijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáčku nebo koláčové formy a poklademe čerstvým, kompotovým (mraženým) ovocem a posypeme odebranou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama