Bramborové palačinky

21. ledna 2017 v 23:22 | VV |  sladká jídla
500 ml mléka, 400 g předem uvařených studených brambor, 2 vejce, 1 lžíce cukru, špetka soli, 4 lžíce polohrubé mouky

Brambory jemně nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami. Těsto necháme asi 20 minut odpočinout a potom lijeme na pánev středně silné palačinky. Smažíme po obou stranách. Po vyjmutí z pánve, odsajeme papírovou utěrkou přebytečný tuk a potíráme marmeládou nebo sypeme skořicovým cukrem.

V případě, že se první palačinka trhá, tak přidáme trochu mouky. Množství mouky závisí na druhu brambor.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Honza Honza | Web | 22. ledna 2017 v 21:25 | Reagovat

V podstatě se jedná o bramboráky, nebo se pletu? :) Jinak zajímavý recept, který se dá udělat i bez mouky (bezlepkově). Děkuji za tip.

2 VV VV | 23. ledna 2017 v 20:38 | Reagovat

S bramboráky to má shodné jen, že obsahují brambory, ale je to jiné. Prostě palačinky. Bramboráky dělám z brambor syrových a ne vařených, dávám do nich česnek, majoránku apod a rozhodně je nemažu marmeládou :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama