Bramborové lívance

21. ledna 2017 v 23:30 | VV |  sladká jídla
500 g studených uvařených brambor, 1 vejce, 10 g droždí, 30 g cukru, špetka soli, 200 g hladké mouky, 500 ml vlažného mléka

Z droždí, cukru a 2 lžic mouky zpracujeme kvásek, necháme vykynout. Do vlažného mléka zamícháme ostatní přísady, nakonec přidáme vzešlý kvásek a ještě důkladně promícháme, aby v těstě nebyly žmolky. Necháme na teplém místě asi půl hodiny kynout. Potom naléváme lívance na vymaštěný lívanečník a smažíme po obou stranách do růžova. Z hotových odsajeme ubrouskem přebytečný tuk. Mažeme matmeládou, sypeme tvarohem nebo perníkem, případně doprostřed dáme kopeček jogurtu či zakysané smetany. Lívance také můžeme podávat s různými ovocnými rozvary (jablka, hrušky, borůvky, jahody)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama