Babiččina roláda

21. ledna 2017 v 20:16 | VV |  rolády, záviny
5 vajec, 5 lžic cukru, 1 lžíce oleje, 6 lžic polohrubé mouky. Krém 250 g másla, 1 karamelové mléko Salko (Karamelo), Poleva: 1 vrchovatá lžíce přesátého moučkového cukru, 1 vrchovatá lžíce kakaa, 1 vrchovatá lžíce solamylu nebo pudinku.

Vejce ušleháme s cukrem, do ušlehané hmoty přidáme olej a polohrubou mouku. Plech vyložíme pečícím papírem, namastíme a vylijeme na něj těsto. Pečeme rychle při 200 °C (nesmí moc vyschnout, protože by se lámala). Po upečení plát těsta dáme na vlhkou utěrku, necháme prochladnout, natřeme krémem a srolujeme. Povrch poléváme polevou a dozdobujeme krémem.

Krém: máslo třeme a zašleháme karamelové kondenzované mléko

Poleva: Máslo rozpustíme, přidáme ostatní přísady a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme (nesmí se vařit!!). Když začne houstnout, nalijeme ji na roládu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama