Pracny, které jdou lehce vyklopit

7. ledna 2015 v 12:24 | VV |  vánoční cukroví pečené
200 g másla nebo rostlinného tuku Stela, Hera apod., 200 g moučkového cukru, 240 g mletých lískových oříšků (mohou být i vlašské, ale s těmi to nemám vyzkoušené), 300 g hladké mouky, 2 vejce, 3 moka lžičky mleté skořice (někdy to kombinuji s mletým hřebíčkem a mletým novým kořením či špetkou mletého muškátového oříšku), špetka citronové nebo pomerančové kůry (nejlepší sušená Kotany)

Zpracujeme na vále v těsto, které zabalíme do mikrotenové folie a necháme v chladu odpočinout cca 2 hodiny. Potom plníme do lehounce vymazaných nebo i suchých formičk a pečeme na horkovzduch při 150 stupních - 2 plechy najednou. Pečeme-li v elektrické troubě bez horkovzduchu, tak na vrchní i dolní pečení při 180 stupních. Po upečení necháme chvilku vychladnout a pak vyklopíme. Můžeme obalit v cukru nebo nemusíme a ukládáme do krabice, aby se několik dnů před Vánoci proležely. Můžeme také pocákat čokoládou nebo v čokoládě namáčet.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama