Knížecí rohlíčky slepované

8. ledna 2015 v 16:30 | VV |  vánoční cukroví pečené
280 g polohrubé mouky, 60 g moučkového cukru, 140 g mletých vlašských ořechů, 60 g strouhané hořké čokolády, 160 g másla nebo rostlinného tuku, 2 žloutky. Na potření rozšlehaný bílek

Zpracujeme na vále v těsto, necháme v chladu odpočinout, pak vyválíme plát silný asi 3mm a vykrajujeme z něho formičkou rohlíčky nebo měsíčky, které potřeme rozšlehaným bílkem. Dáme na plech a upečeme při cca 175°. Vychladké a odleželé rohlíčky spojujeme po dvou k sobě pikantní zavařeninou (rybíz, maliny, ostružiny), špičky rohlíčků máčíme v čokoládové nebo kakaové polevě a sypeme strouhanými vlašskými ořechy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama