Formičkové rohlíčky plněné mléčným krémem

14. listopadu 2009 v 20:01 | VV |  vánoční cukroví pečené
280 g hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce lžíce kakaa, 80 g cukru, 180 g másla nebo rostlinného tuku, 100 g vlašských ořechů, půl lžičky skořice (nemusí být). Tuk na vymazání formiček

Krém: 1 slazené kondenzované mléko Salko, rum, hrst strouhaných ořechů


Na vále zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Formičky rohlíčků vymastíme tukem a těsto do nich vtlačíme ve slabé vrstvě. Pečeme na plechu při teplotě asi 180 °C. Upečené vlažné vyklopíme a necháme vychladnout. Vychladlé po dvou slepujeme krémem. Špičky rohlíčků můžeme namočit v čokoládové polevě nebo je čokoládovou polevou jen pocákáme.

Krém: Plechovku s mlékem ponoříme do hrnce s vodou a vaříme zvolna asi 1,5 - 2 hodiny (můžeme si uvařit několik plechovek a uskladnit je do lednice na pozdější použití). Uvařené mléko necháme vychladnout, otevřeme plechovku, obsah dáme do mísy, přidáme rum a ořechy dle chuti. Promícháme a plníme do rohlíčků. Necháme pár dní rozležet, krásně zvláční.

Poznámka: Tuto náplň můžeme používat i do vánočních ořechů.
 


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 silva silva | E-mail | 19. listopadu 2010 v 19:26 | Reagovat

krásně srozumitelně napsané!!Vynikající recept!!CHVÁLÍM.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.