Květen 2007

Kakaovník - falešný sachr

11. května 2007 v 17:31 | VV |  dorty
4 větší vejce, 200 g cukru, 80 g kakaa, 250 g Hery nebo másla, 160 g polohrubé mouky, 80 g Solamylu (bramborový škrob jemný), 1 prášek do pečiva. Tuk a hrubá mouka nebo strouhanka na formu. Pikantní džem, šlehačka, čokoládová poleva nebo čokoláda - na ozdobu
Vejce utřeme s cukrem, kakaem a tukem. Do našlehané hmoty přidáme mouku, prášek do pečiva a bramborový škrob. Důkladně promícháme a nalijeme do vymaštěné a moukou nebo strouhankou vysypané dortové formy nebo kastrolu či pekáčku. Pečeme při 180 °C, při konci pečení můžeme snížit na 160 °C. Hotový dort necháme prochladnout, prořízneme jednou nebo dvakrát a namažeme pikantní zavařeninou. Povrch i strany potřeme také džemem a polijeme čokoládovou polevou nebo jen džem hustě posypeme strouhanou čokoládou. Před podáváním postříkáme jednotlivé řezy neslazenou šlehačkou.