4 vejce, 280 g polohrubé mouky, 150 g krupicového cukru, 1 lžička skořice, 2 lžičky kávy, 1 prášek do pečiva, 250 ml šlehačky, 100 g - 150 g sekané čokolády
Vejce a cukr ušleháme nejlépe v robotu. Šlehačku mírně ohřejeme a rozmícháme v ní skořici a kávu. Mouku promícháme s práškem do pečiva a sekanou čokoládou a společně se šlehačkou zašleháváme do utřené hmoty. Formu na bábovku vymastíme, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a upečeme v předehřáté troubě při 170 - 180 °C. Hotovou a mírně prochladlou bábovku vyklopíme, pocukrujeme nebo poléváme čokoládovou či kávovou polevou.
Poznámka: Z těsta se krásně dělá velikonoční beránek ve velké kameninové formě