Šlehačková bábovka

4. ledna 2007 v 19:51 | VV |  bábovky a muffiny
měřeno na čtvrtlitrové hrnky
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 250 ml tekuté šlehačky, rozinky, mandle, sušené ovoce apod. Tuk, strouhanka a mandle na formu
Šlehačku, vejce a cukry našleháme ve šlehači. Rozinky, mandle, sekané ovoce apod. promícháme s moukou a práškem do pečiva a přidáme do našlehané hmoty. Bábovkovou formu dosti silně vymažeme tukem, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a na hřbety bábovky přilepíme poloviny loupaných mandlí. Naplníme těsto, povrch uhladíme a pečeme v elektrické troubě při cca 180 - 190 °C. Hotovou bábovku necháme částečně vychladit ve formě, pak vyklopíme a pocukrujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama