Žloutkové penízky

9. prosince 2006 v 12:14 | VV |  vánoční cukroví pečené
2 žloutky, 100 - 120 g přesátého moučkového cukru
Žloutky a cukr třeme do husté pěny. Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé hromádky, které se roztečou na placičky. Pečeme při 100 °C (horkovzdušná trouba 80 °C) až oschnou a jdou odlepit od papíru. Po upečení můžeme povrch pocákat nepravidelně čokoládou. Před podáváním slepujeme nejlépe šlehačkou, necháme asi hodinu rozležet a podáváme. Mají chuť jako rakvičky.
Poznámka: slepovat se nemusí stačí pocákat čokoládou
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama