Zázvorové hvězdičky

4. prosince 2006 v 21:07 | VV |  vánoční cukroví pečené
230 g hladké mouky, 140 g másla nebo rostlinného tuku, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 sáček vanilkového cukru. Náplň: 60 g másla, 60 g moučkového cukru, 60 g piškotových drobečků, punč nebo rum. Čokoládová poleva
Zpracujeme na vále v těsto, necháme nejméně hodinu v chladu odpočinout. Potom vyválíme plát asi 2 mm silný. Vykrajujeme hvězdičky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Hotové necháme vychladnout na rovné ploše. Vychladlé spojujeme náplní, poléváme čokoládovou polevou a sypeme barevným máčkem.
Náplň: Umleté piškoty pokapeme punčem nebo jiným likérem a necháme prosáknout. Máslo s cukrem našleháme, do našlehané hmoty vmícháme nasáklé piškoty a znovu našleháme. Necháme chvilku vychladit v lednici a spojujeme hvězdičky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucie V. Lucie V. | 29. listopadu 2007 v 22:00 | Reagovat

Paní Vlasto, po delší době Vás zdravím, jako vánoční inspirace je Váš blog prostě fantastický. Prosím vás o radu: jsou tyhle zázvorové hvězdičky podobné zázvorkám? Je potřeba je nechat odležet aby trochu změkly? Líbí se mi, že jsou na rozdíl od obyč. zázvorek slepované, to mám radši. Jinak už se těším na pečivo podle Vašich receptů - vloni jsem zkoušela Kávěnky, Rozinkáče, oboje bylo fantastické, Marokánky jsem dělala podle Vašeho receptu a byly lepší než ty moje bývalé. Letos chci zkusit Tatranské pracny, ještě jsem na pečivo se 100% tukem neměla odvahu, ale zkusím to. Moc Vás ještě jednou zdravím a těším se na Vaši odpověď.

Lucie V.

2 VV VV | 1. prosince 2007 v 11:07 | Reagovat

Dobrý den paní Lucie, to to uteklo, viďte,  už budou zase Vánoce:). Toto pečivo není jako klasické zázvorky. Je to takové linecké se zázvorem, takže nepotřebuje tak dlouho uležet. S klasickými zázvorkami to nemá nic moc společného.  Těch tatranských pracen se nebojte, nepotřebují rozležet, jsou křehké a voňavé od koření. Jak mi čas dovolí, tak zase přidám nějaké vánoční pečení. Podívejte se také na florentýny, ty jsem tam nově přidala, jsou to takové mandlové marokánky, docela zajímavé. Moc zdravím Vlasta V.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama