Voňavé cukroví

8. prosince 2006 v 16:28 | VV |  vánoční cukroví pečené
150 g másla nebo rostlinného tuku, 125 g cukru, 1 vejce, na špičku nože mletý hřebíček, mletou skořici a strouhaný muškátový oříšek, 125 g hladké mouky, 125 g strouhaných lískových oříšků nebo neloupaných mandlí, 125 g polohrubé mouky
Poleva: 200 g přesátého moučkového cukru, 3 - 4 polévkové lžíce citrónové nebo pomerančové šťávy (množství šťávy řídíme podle druhu a suchosti cukru)
Ozdoba: oříšek nebo kandované ovoce
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme zabalené ve folii nebo alobalu na chladném místě nejméně 2 hodiny odpočinout. Potom vykrájíme obdélníčky, čtverečky apod. a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C (horkovzdušná 160 °C) do růžova. Po upečení necháme úplně vychladit a silně poléváme citrónovou nebo pomerančovou polevou a zdobíme podle fantazie oříšky nebo kandovaným ovocem.
Poleva: Cukr prosijeme a utřeme s ovocnou šťávou do hladka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 veronika veronika | E-mail | 10. prosince 2007 v 10:06 | Reagovat

dfasf

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama