Šlehačkové pečivo s Nivou

6. prosince 2006 v 19:03 | VV |  slané pečivo
150 g rozstrouhané nebo rozmačkané Nivy, 100 g másla nebo rostlinného tuku, 100 ml tekuté šlehačky, 200 g hladké nebo polohrubé mouky, špetka soli, špetka mletého pepře. Rozšlehaný žloutek na potření. Na posypání: kmín, sekané vlašské ořechy apod.

Ze sýra, tuku, šlehačky, soli, pepře a mouky zpracujeme těsto. Necháme nejméně 30 minut odpočinout v chladu. Potom vyválíme na pomoučněném vále nebo mezi dvěma foliemi na slabý plát. Potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sypáním (dle chuti) a vykrajujeme čtverečky, měsíčky nebo obdélníčky. V případě, že vykrajujeme nějaké složitější tvary, po kterých zbyde nevykrájené těsto, natřeme a posypeme tvary až na plechu.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180 °C (horkovzdušná 150 °C).
Poznámka: kmín nebo jiné sypání můžeme lehce zaválet válečkem do těsta a pak teprve vykrajujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama