Rovnovážné sýrové pečivo

4. prosince 2006 v 21:33 | VV |  slané pečivo
300 g strouhaného eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 300 g polohrubé mouky, 300 g másla nebo rostlinného tuku, špetka soli, 1/2 lžičky mleté sladké papriky nebo mletého kmínu
Rozšlehané žloutky na potření, kmín, mák, sezamová semínka, strouhané slané arašidy , sekané mandle, slunečnicovéá semínka nebo strouhaný sýr na posypání (dáme co máme zrovna po ruce)
Sýr (nejlépe eidam 30 % t. v. s.) nastrouháme, zpracujeme s tukem a moukou. Necháme odležet. Na mírně pomoučněném vále nebo mezi foliemi vyválíme plát, zarovnáme ho do čtverce nebo obdélníka. Těsto potřeme rozšlehaným osoleným žloutkem, posypeme kmínem nebo jinými výše uvedenými ingrediencemi (můžeme je lehce zaválet do těsta) a krájíme rádýlkem nebo vykrajovátkem na čtverečky nebo obdélníčky. Můžeme krájet i tyčinky.Pečeme v troubě při cca 190 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) do růžova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 tvrdá tvrdá | E-mail | 9. července 2007 v 15:35 | Reagovat

jjj

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama