Řezy ze zbylých bílků

11. prosince 2006 v 19:03 | VV |  řezy bez ovoce
4 bílky, 80 g pískového cukru, 60 g hrubé mouky, 40 g chladného rozpuštěného másla, 20 g mleté čokolády, 20 g mletých mandlí.
Na potření: rybízová nebo malinová zavařenina
Poleva: 200 g přesátého moučkového cukru, 3 lžíce rumu, troška vařící vody nebo rozehřátého tuku
Na posypání: strouhaná čokoláda, barevná rýže, příp. kandované třešně apod.
Bílky do husta ušleháme, potom metlou zašleháme cukr. Mandle, mouku a čokoládu promícháme a střídavě s prochladlým tekutým máslem lehce vmícháme do sněhu. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Upečeme při 170 °C. Hotový plát necháme chvíli prochladnout, potíráme rumem rozřeněnou zavařeninou a necháme zaschnout (nejlépe přes noc). Potom potáhneme polevou, posypeme strouhanou čokoládou, příp. barevnou rýží. Můžeme zdobit i kandovanými třešněmi. Když poleva částečně zaschne krájíme na malé čtverečky.
Poleva: prosátý cukr smícháme s rumem a horkou vodou (tukem) do hladka.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Dana Dana | E-mail | 22. prosince 2009 v 6:00 | Reagovat

Trošku obmněny (co jinak s těmi zbylými bílky).
Namísto čokolády dám pokrájené rozinky, lžičkou placičky, po upečení potírám spodní stranu čokoládou. Sice placičky nejsou tak pravidelné a vzhledné, za to neriskuji rozlánání při krájení placky (cukrovího z dorbečků mám už dost, od vyklápěného cukroví z formiček)

2 VV VV | E-mail | 22. prosince 2009 v 17:39 | Reagovat

díky za nový tip

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama