Pásky ze zakysané smetany

4. prosince 2006 v 22:37 | VV |  vánoční cukroví pečené
200 g hladké mouky, 125 g ztuženého tuku Omega, 80 g husté zakysané smetany
Na obalení: přesátý moučkový cukr ochucený vanilkou
Tuk jemně nastrouháme na vál, přidáme mouku a zakysané smetany tolik, aby se dalo zpracovat nelepící těsto (cca 80 g). Těsto necháme nejméně 2 hodiny v chladu odpočinout. Potom vyválíme na lehce pomoučněném vále nebo mezi dvěma foliemi na cca 3 mm silný plát. Rádýlkem nebo nožem krájíme pásky 4 cm dlouhé a 1,5 cm široké. Pečeme v horké troubě do růžova. Při pečení neotvíráme troubu, aby pásky lehce naskočily. Po upečení obalíme v cukru.
Poznámka: je-li těsto při zpracování suché přidáme trochu zakysané smetany, lepí-li se přidáme trochu mouky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama