Důlkové koláčky hnědé

3. prosince 2006 v 19:39 | VV |  vánoční cukroví pečené
90 g moučkového cukru, 125 g másla, 30 g kakaa, 2 žloutky, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky mleté skořice, špetka mletého hřebíčku, špetka mletého nového koření (nemusí být). Rybízová zavařenina
Všechny přísady, s výjimkou zavařeniny, zpracujeme na vále v těsto. Necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny. Potom z těsta tvoříme malé kuličky, které klademe na plech dále od sebe, protože se pečením trochu rozlejí a zvětší. Do každé kuličky vytlačíme důlek (např. obrácenou vařečkou nebo náprstkem) a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 150 - 160 °C. Vychladlé koláčky naplníme zavařeninou a necháme zaschnout. Potom můžeme lehce pocukrovat nebo počárkovat čokoládou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alina Alina | 5. prosince 2006 v 11:17 | Reagovat

Dá se to mleté nové koření a hřebíček koupit? Mě se zdá, když ho tluču ve hmoždýři, tak není stejně tak sypké, ajko třeba mletá skořice. Mám tam kousky.

2 VV VV | 7. prosince 2006 v 16:20 | Reagovat

Kupuji umleté v supermarketu např. v Tescu

3 Renata Vitejčková Renata Vitejčková | 3. listopadu 2007 v 16:43 | Reagovat

Tento recept určitě vyskouším

4 VV VV | 22. listopadu 2007 v 13:32 | Reagovat

Renato napiště potom jak se vám povedly a zda chutnaly, díky. U nás máme chuť koření s kakaem rádi

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama