Chlebíček ze zbylých bílků

4. prosince 2006 v 21:51 | VV |  chlebíčky
180 g moučkového cukru, 160 g hrubé mouky, 70 g rozpuštěného prochladlého másla, 7 - 8 bílků, nasekané mandle, čokoláda, sušené ovoce, kandované ovoce, oříšky (co máme v zásobě)
Z bílků ušleháme hustý sníh, přidáme moučkový cukr a ještě zašleháme. Do ušlehaného bílku s cukrem střídavě přidáváme mouku a prochladlé rozpuštěné máslo. Nakonec lehce vmícháme sekané jádroviny a ovoce. Promícháme a nalijeme do chlebíčkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou nebo hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při cca 160 - 170 °C. Z uvedené dávky jsou 2 menší chlebíčky nebo jeden velký (záleží na velikosti formy). Můžeme upéct i v menší bábovkové formě, či ve formě ryby apod. Hotový chlebíček vyklopíme na tác vyložený pečícím papírem nebo alobalem. Po prochladnutí poléváme čokoládovou polevou, sypeme strouhanými oříšky či kokosem nebo zdobíme podle vlastní fantazie libovolnými polevami, mandlemi, ovocem apod.
Poznámka: z mouky můžeme odebrat 2 lžíce a smíchat je s ovocem a ořechy a potom teprve vmíchat do těsta. Je to ochrana před tím, aby přísady neklesly v těstě ke dnu formy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Suková Suková | E-mail | 6. prosince 2006 v 14:31 | Reagovat

Máslo se netře? Nemám moc zkušeností, prosím odpovězte.

2 VV VV | 6. prosince 2006 v 18:50 | Reagovat

Máslo se netře! Rozpustí se nechá prochladnout a potom se zamíchává do sněhu střídavě s moukou. Nejdřív se udělá sníh a pak se dávají ostatní ingredience.

3 V,V, V,V, | 26. července 2007 v 22:30 | Reagovat

Pěkně se z těsta dělá velikonoční beránek

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama