Vídeňské rohlíčky

29. listopadu 2006 v 22:26 | VV |  vánoční cukroví pečené
320 g hladké mouky, 240 g másla nebo rostlinného tuku, 150 g mletých vlašských ořechů, 80 g moučkového cukru, 2 žloutky, trochu citrónové kůry (nemusí být)
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme nejméně 1 hodinu odpočinout. Potom na vále válíme ručně rohlíčky. Pečeme při teplotě 170 °C (horkovzdušná 150 °C) do růžova. Hotové obalíme v přesátém cukru ochuceném vanilkou.
Poznámka: Můžeme vytlačovat nástavcem na masovém strojku rohlíčky nebo věnečky. Je to urychlení práce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ivanka Ivanka | 11. prosince 2009 v 11:23 | Reagovat

Mám je zadělané,už se na ně těšíme.

2 VV VV | E-mail | 11. prosince 2009 v 20:21 | Reagovat

[1]: doufám, že se Ti povedly, dělám je už léta a vždy mají úspěch

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama