Šlehačkové sněhurky

24. listopadu 2006 v 20:58 | VV |  vánoční cukroví pečené
250 g hladké mouky, 1/8 l tekuté šlehačky (smetana ke šlehání), 125 g (půl kostky) stoprocentního tuku Omega. Moučkový cukr s vanilkou na obalení
Tuk na jemném struhadle nastrouháme na vál, přidáme mouku a za postupného přilévání šlehačky zpracujeme rychle v těsto. Necháme v chladu odpočinout. Potom vyválíme asi na 3 mm silný plát a vykrajujeme malé tvary s oblými okraji (oválky, kolečka, slzy, srdíčka) a pečeme v horké troubě - při teplotě 200 - 210 °C do růžova. Při pečení troubu moc neotvíráme. Cukroví se pečením nafoukne. Hotové obalujeme v přesátém cukru, který ochutíme vanilkou nebo vanilkovým cukrem.
Poznámka: stejně jako u podvodniček můžeme těsto vyválet, nakrájet z něho pásy a natáčet na kovové trubičky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zúza Zúza | 4. prosince 2006 v 22:27 | Reagovat

Slyšela jsem, že nějaké tohle pečivo se dá dělat slané se sýrem. Není to toto těsto. Prosím, jestli s tím máte nějaké zkušenosti napište mi je. Děkuji.

2 VV VV | 7. prosince 2006 v 16:21 | Reagovat

Dá se pomazat vajíčkem a posypat solí a sýrem nebo kmínem, už jsem to několikrát dělala

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama