Rakouská srdíčka

22. listopadu 2006 v 18:28 |  vánoční cukroví pečené
3 na tvrdo uvařená vejce, 80 g moučkového cukru, 180 g másla nebo rostlinného tuku, 1 pytlíček vanilkového cukru, špetička soli, 1/2 kávové lžičky mleté skořice, 1/4 kávové lžičky mletého hřebíčku nebo kardamonu, 250 g polohrubé mouky, 50 g mletých oloupaných mandlí. Na slepení: malinový nebo rybízový džem
Vejce uvaříme na tvrdo, necháme úplně vychladnout, oloupeme a vyjmeme z nich žloutky. Žloutky prolisujeme jemným sítkem nebo nastrouháme na jemném struhadle. K žloutkům přidáme mouku, cukry, koření a mandle. Zpracujeme na vále v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme nejméně na hodinu do lednice odpočinout. Potom vyválíme na výšku cca 3 mm. Vykrajujeme srdíčka. Do poloviny srdíček vykrojíme dírku nebo malé srdíčko. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C (v horkovzdušné 160 °C). Hotová srdíčka slepujeme džemem - vždy jedno plné a jedno s dírkou. Před slepením srdíčko s dírkou obalíme v cukru.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama