Pudinkové pracny nebo rohlíčky

29. listopadu 2006 v 20:14 |  vánoční cukroví pečené
250 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 160 g másla nebo rostlinného tuku, 2 - 3 lžíce mléka, 2 a půl balíčku pudinkového prášku (kokosového nebo malinového či jahodového). Tuk na vymazání formiček, cukr s vanilkou na obalení.
Mlékem a změklým tukem zpracujeme sypké přísady v těsto. Těsto dáme nejméně na půl hodiny odpočinout do mikrotenového sáčku nebo do folie na chladné místo. Vymastíme formičky a po odležení vtlačujeme kousky těsta do formiček.Pečeme na plechu při 180 °C (horkovzdušná 150°C). Pracny vyklopíme a obalíme v cukru nebo můžeme pocákat čokoládovou polevou.
Poznámka I: S malinovým nebo jahodovým pudinkem jsou pracny růžové, s kokosem mají jemně kokosovou chuť apod. Můžeme též plnit do formiček rohlíčků a po upečení slepujeme vždy dva k sobě máslovým krémem a špičky namáčíme v čokoládě. Lze použít i jiné druhy pudinků podle chuti např. mandlový, karamelový, smetanový, kakaový.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama