Vídeňské ořechové věnečky nebo rohlíčky

13. listopadu 2006 v 20:09 | VV |  vánoční cukroví pečené
320 g hladké mouky, 240 g másla nebo rostlinného tuku, 160 g mletých vlašských ořechů, 80 g cukru moučka, 2 žloutky
Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto, necháme asi 30 minut v chladu odležet. Z těsta tvoříme pomací nástavce na masovém strojku věnečky nebo rohlíčky. Pečeme při teplotě 180 °C (v horkovzdušné troubě teplotu cca o 30 °C snížíme) do růžova. Hotové ještě teplé obalujeme v prosátém moučkovém cukru, který jsme ochutili vanilkou nebo vanilkovým cukrem.
Poznámka I: Z těsta můžeme tvořit i ručně na vále rohlíčky
PoznámkaII: krásně se dělají věnečky i s mletými strouhanými mandlemi místo ořechů, jsou jemnější. Děláme-li s mandlemi přidáme do těsta 1 balíček vanilkového cukru
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hospodyňka Hospodyňka | 1. prosince 2006 v 17:24 | Reagovat

Dá se zmrazit?

2 VV VV | 3. prosince 2006 v 19:14 | Reagovat

Zmrazit se dají lehce, vydrží zmrazené klidně půl roku. Zmrazuji již obalené v cukru, po vyndání z mrazáku rozložím na tác, rozmrznou asi za čtvrt hodiny, potom lehce přecukruji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama