Maruščino skořicové cukroví

25. listopadu 2006 v 19:14 | VV |  vánoční cukroví pečené
250 g hladké mouky, 100 g pískového cukru, 2 sáčky pudinového prášku s kakaovou nebo čokoládovou příchutí, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce skořice, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 1 vejce
Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme nejméně hodinu odpočinout v chladu. Nástavcem na masovém strojku vytlačujeme esíčka, pásky nebo jiné nižší tvary a pečeme při 180 °C v elektrické troubě (150 °C horkovzdušná). Pečivo ukládáme do krabice a necháme několik dní odležet . Můžeme slepovat zavařeninou a podle fantazie zdobit polevami nebo nechat jen samotné neozdobené a neslepené.
Poznámka I: před pečením můžeme potřít rozšlehaným vajíčkem a sypat mletými oříšky nebo barevným máčkem.
PoznámkaII: kousky těsta se také mohou vkládat do lisu na česnek a vytlačovat na plech klubíčka a sypat barevným máčkem nebo sekanými mandlemi či ořechy.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 XY XY | 6. prosince 2006 v 13:46 | Reagovat

U té poznámky II ta klubíčka, to je fantazie, to se mi povedlo, vypadá to jako hadí hnízdo, to neznám, i když recepty sbírám, díky za recept

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama