Mandlové slzičky (obdélníčky) tmavé

25. listopadu 2006 v 19:36 | VV |  vánoční cukroví pečené
180 g hladké mouky, 150 g másla, 80 g mletých loupaných mandlí, 30 g kakaa, 80 g cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru. Náplň: meruňková zavařenina, mleté mandle, rum, mleté piškoty na zahuštění. Poleva: 125 g stoprocentního tuku Omega, 125 g cukru, 30 g kakaa. Půlky mandlí na ozdobu
Zpracujeme na vále těsto, necháme nejméně 3 hodiny odpočinout. Potom vyválíme plát 2 - 3 mm vysoký (nejlépe mezi igelitovými foliemi) a vykrajujeme slzičky nebo obdélníčky. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem nejlépe při 150 °C v horkovzdušné troubě (v elektrické 180 °C). Hotové tvary dáme vychladnout na rovnou plochu, aby se neprohnuly.
Na nádivku rozmícháme marmeládu s trochou rumu nebo punče, přidáme oloupané mleté mandle a zahustíme mletými piškoty. Touto náplní tvary slepujeme. Slepené tvary potřeme nebo namáčíme v kakaové polevě a ihned na povrch položíme půlku oloupané mandle. Na obdélníčky dáváme mandli doprostřed, na slzičky do špičky.
Na polevu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě tuhý tuk, přidáme kakao a cukr a mícháme do hladka, až je poleva lesklá. Pracujeme rychle, protože poleva rychle tuhne. Ihned natíráme na pečivo. Kdo si chce práci urychlit použije čokoládovou polevu prodávanou v sáčku "extra tmavou" nebo ve vodní lázni rozehřeje čokoládu na vaření s trochou Omegy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama