Mandlové čtverečky

29. listopadu 2006 v 21:07 | VV |  vánoční cukroví pečené
140 g hladké mouky (lepí-li se trošku více ), 100 g másla, 5 lžic tekuté smetany, špetička soli. Na posypání: pískový cukr (nejlépe přírodní třtinový), na hrubo sekané loupané mandle
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme nepatrně osolenou smetanu a spojíme v těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a sekanými mandlemi, lehce přitlačíme válečkem a krájíme rádýlkem čtverečky. Pečeme v hodně vyhřáté troubě (200 °C).
Poznámka: můžeme udělat i slanou variantu - sypeme mandlemi a solí nebo strouhaným sýrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama