Křehké tatrankové pracinky

24. listopadu 2006 v 20:49 | VV |  vánoční cukroví pečené
300 g hladké mouky, 4 nastrouhané Tatranky (nejlepší jsou oříškové nebo čokoládové), 250 g stoprocentního tuku Omega, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 lžičky kakaa, 1 zarovnaná lžička skořice, 1/4 lžičky mletého hřebíčku, 1/4 lžičky mletého nového koření, 7 lžic strouhaných vlašských nebo lískových ořechů. Tuk na vymazání formiček
Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami v těsto. Rozehřátým tukem vymažeme formičky, naplníme těstem a pečeme při 180 °C v elektrické troubě nebo při 150 °C v horkovzdušné troubě. Ještě teplé pracny vklopíme a můžeme obalovat v moučkovém cukru nebo neobalujeme a zdobíme různými polevami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama